Komentari za tekst "Kolika će mi biti plata (novčana naknada) na trudničkom bolovanju?"

Komentara
3469
Ostavite komentar
Može li neko da mi objasni, da li je trudnicko bolovanje 100%? Prvi mesec sam na bolovanju, radim u kontinuitetu 4god i danas mi je legla uplata od 22000 din, što nije ni minimalac. Da li ima jos neka trudnica da je primila manju platu i zbog čega je to?
Racuna se prosek prethodnih 18 meseci (ono sto si primala na racun) i uplacuje ta vrednost. Npr, ja sam oduvek prijavljena na minimalac, ali je minimalac vremenom rastao i onda prosek ispadne oko 27000. Takodje ispod sadasnjeg minimalca, ali se tako racuna.
Prvi mesec vam isplaćuje poslodavac. Prima se 100% plate, morate da proverite na poslu o čemu se radi. Naravno ( i nažalost ) ako ste deo plate dobijali na ruke to zaboravite dok ste na bolovanju,i trudničkom i porodiljskom.
Поштовани,

Да ли ми можете рећи да ли у обрачун породиљког боловања улазе месеци трудничког одржавања или 18 месеци ефективног рада пре отварања трудничког одржавања? Хвала унапред
18 meseci pre otvaranja trudničkog.
Što se tiče tog porodiljskog, otvoreno mi je 27.4. a papire sam saznala da predajem ja tek juce. Posto su u furmi rekli da to rade oni. Ok, zeznula se nije vazno. Vidim da se par zenica zalilo da su dobile za trudnicko dosta manje od minimalca, da li vam to doplate kasnije i kome se obratiti? Meni su danas za mart uplatili 24000. A ne znam ni koliki je taj minimalac sada, ne razumem se u te procedure oko bolovanja ič 🤣🤦
Budite vi i dalje neinformisani i uživajte u tome ali neko ko sa strane gleda vidi da ste svojoj bebici uskratili redovna porodiljska primanja nego je izdržavate od neredovne trudničke nadoknade. Ili vama možda novac ne treba, izvinite na komentaru i blago vama ako je tako.
Sve najbolje!
Drage moje trudnice,
Za porodiljsko bolovanje dokumenta predajete same ili neko ko može. To sam tek saznala u petak. Danas sam ih predala. Dokumentaciju svu fotokorajte ili slikajte. Doznaku da otvarate porodiljsko čuvajte original kod vas.
Zato i nisam primila platu od aprila, a porodiljsko je otvoreno 17.03.
Svu sreću vam želim od srca!
Slažem se sa prethodnim komentarom. Bliži se otvaranje porodiljskog? Odvoji se pola sata i informiše o proceduri. Kao što imate vremena za forum. Ako baš toliko nemate vremena, zamolite supruga, drugaricu, komšinicu. Valjda neko ima pola sata za očito vrlo bitnu svar.
Prošle su pune dve godine otkad trudnice same predaju dokumenta za nadoknadu na porodiljskom odsustvu. I na Bebcu je sto puta detaljno pisano o tome. Da li je moguće da je neko toliko nezainteresovan da se ne informiše blagovremeno? Svašta.
Zbog novonastale situacije kome bi palo na pamet da cita sve! Brinuti sa svoju trudnoću, bebu, sebe i još jedno dete u kući, da bas sam nezaineteresovana!
Iako je u firmi koleginica prošle godine rodila bebu, znali su sve. Nju su zvali da ide da preda dokumenta. A, ja, da nisam zvala pravnika, ne bi mi dao resenje iz skole o porodiljskom odsustvu. Uporno me ubeđivao da mi je dao. Pa, zar misliš da sam toliko neodgovorna?!
Svako dobro.
I ja sam na opštini Palilula, pa nisam dobila u petak porodiljsko bolovanje. Da li neka zna gde mogu da proverim za platu? Hvala unapred.
Meni je ovog meseca uplaćeno samo 17500, ne znam šta je sa ostatkom do minimalca. U pitanju je trudničko 🤔🤔
Ja sam dobila 12700 i i jos nisam dobila polovinu za maj...
I ja sam dobila za april uplatu 12300 din, jos pre mesec i po dana..od tad nista vise.
Da li si ti dobila u medjuvremenu uplatu za maj?
Zene,zanima me da li rfzo kada uplacuje naknadu zarade firmi za vreme trudnickog bolovanja,uplacuje iznos i za doprinose koje firma treba da plati ili samo iznos koji meni treba da se prebaci na racun? Nadam se da me razumete sta pitam,hvala unapred na odgovoru.
U petak mi legao april. Opstina Palilula
Da li je nekom bilo porodiljsko bolovanje ovih dana Beograd? Hvala.
8.06 bila uplata za februar.KONAČNO.Palilula
Ja ni februar nisam dobila! A, mart tek ko zna kada ću.
A, porodiljsko tekođe nisam dobila. Pola marta, april... Da ne dužim.
Ostala sam bez svakog komentara. Šokirana.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Jovana Kešanski o roditeljstvu: Tekst u kojem ćete se sigurno pronaći »
Veliki kašalj ima visoki stepen zaražavanja zato je neophodno... »
Za samo jedan dan na svet je došlo 12 dečaka i četiri devojčice »
Bebe osećaju mnogo više nego što možemo da pretpostavimo »
Veliki kašalj ima visoki stepen zaražavanja zato je neophodno... »
VUR je stanje kod kojeg se mokraća iz bešike vraća nazad do uretre »
Swimming Dad odgovara na najčešće nedoumice roditelja u vezi sa plivanjem »
Mama Milena sa nama deli svoje utiske o trudnoći i porođaju tokom korona virusa »
Kakve je zaključke donela o roditeljstvu poznata glumica Skarlet Johanson »
Epidemija lažnih vesti u vezi s kovidom-19 širi se jednako brzo kao i sam virus »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledam majku...
Verovali ili ne, postoje simptomi koji se mogu javiti kod budućih očeva tokom trudnoće i iščekivanja bebe »
Mama zna najbolje, ali dođe i trenutak kad je vreme da tata malo pričuva bebu... »
Jovana Kešanski o roditeljstvu: Tekst u kojem ćete se sigurno pronaći »
Zašto je uloga starije sestre u životu mlađe toliko dragocena i neprocenjiva »